For Hvem?

Traumebevidst tilgang (TBT) er en vigtig tilgang inden for flere sektorer. Ved at implementere TBT skaber arbejdspladser et miljø, der støtter tryghed og velvære, forbedrer behandlingskvaliteten og reducerer re-traumatisering. Denne tilgang fremmer bedre relationer mellem personalle og brugere /patienter, reducerer stress, omsorgstræthed og udbrændthed blandt personale, og fører til mere målrettet og effektiv behandling og service. TBT forbedrer livskvaliteten også for personale, skaber tillid og samarbejde, og bidrager til bredere samfundsmæssige fordele som reduceret vold og afhængighed.

TBT er relevant og gavnlig for en bred vifte af personer, organisationer og systemer; herunder:

Social- og Sundhedssektoren: Socialforvaltninger, børne- og Ungdomsforvaltninger, socialpædagogiske Institutioner, hospitaler, klinikker, almen praksis, hjemmepleje, rehabiliteringscentre, psykiatriske institutter, sundhedscentre er oplagte til at tilegne mere viden og arbejde traumebevidste.

Socialrådgivere, lærer, pædagoger, sygeplejerskere, plejehjemsmedarbejdere, sosu-medarbejdere,  psykologer, terapeuter og læger, der arbejder med brugere eller patienter med traumer eller befinder sig i vanskelige livsomstændigheder vil få gavn af TBT i deres praksis.

Frivillige og civilsamfundsorganisationer: Organisationer, der arbejder med hjemløse, stofbrugere, voldsudsatte, mennesker med senfølger af seksuelle overgreb, eller andre udsatte grupper, kan implementere traumebevidst praksis for at forbedre støtten og vedvarende forandringer hos det enkelte individ og medarbejdere.

 

 

 

 

 

 

Uddannelsesinstitutioner: Lærere, pædagoger og skoleledere kan drage fordel af traumebevidst tilgang for at støtte elever, der har været udsat for traumer, og skabe et trygt og inkluderende læringsmiljø.

Familie- og Børneinstitutioner: Plejefamilier, opholdssteder, anbringelsessteder og lignende kan drage fordel af traumebevidst tilgang for at støtte børn og unge med en historie med tab og traumer.

Juridiske organisationer: Politi, dommere, advokater og andet retsplejepersonale, samt organisationer under kriminalforsorgen kan anvende traumebevidst tilgang til bedre at forstå og reagere på traumatiserede borgere i retssystemet.

Virksomheder og Arbejdspladser: HR-afdelinger og ledere kan implementere traumebevidste strategier for at støtte medarbejdere, for at forebygge omsorgstræthed, sekundær traumatisering og fremme et støttende arbejdsmiljø.

Kontakt: info@iftp.dk